In 2011 moest de overheidsorganisatie RWI verhuizen van een fraai oud pand uit de binnenstad van Den Haag naar een modern kantoorpand dicht bij het station. Ze wilden een zo duurzaam mogelijke  inrichting.

 

Nadat de ideeën en wensen waren vertaald in concrete interieurontwerpen, werden er eerst twee modelkantoren ingericht in het toekomstige pand. In samenwerking met Lensvelt (Cradle to Cradle bureaustoelen), Leoxx (vloerbekleding) en Luxaflex (horizontale jaloezieën van - herbruikbaar - aluminium) werden aan de hand van de uitgewerkte plattegronden, kleur- en materiaalplannen twee kantoren ingericht. De bestaande bureaus en kasten waren nog in redelijke goede staat en werden hergebruikt. De onverwoestbare lamp van Jieldé, een klassieker, kreeg een plek op het bureau. Eén kantoor werd voorzien van een accentwand in een lichte, rustige groente tint, de andere kreeg een warme donkergrijze muur en groene accenten. Zo kon het personeel vast kennismaken met hun nieuwe onderkomen en aangeven welke van de twee ruimtes ze het meest aansprak. De modelkantoren werden goed ontvangen. Het complete kantoor van de RWI - met 90 werkplekken - werd overeenkomstig de ontwerpplannen ingericht.  

 

 

© 2019 Studio Havenaar en Laan | Overveen (bij Haarlem)

  • Black LinkedIn Icon
  • Black LinkedIn Icon

| 06 51276549 | 06 12954771 | ontwerp@studio-hl.nl