top of page

Studio Havenaar en Laan is ontstaan uit een samenwerking tussen twee interieurontwerpers, Merel Havenaar en Carina Laan. Zij kennen elkaar al jaren als collega-ondernemers en werken  regelmatig samen, onder andere bij de beroepsvereniging voor interieurontwerpers en

-stylisten en de coöperatieTopInterieurOntwerpers. Merel en Carina zijn het er roerend over eens dat er nog veel werkplekken bestaan, die aanmerkelijk verbeterd kunnen worden. Daarom besloten ze de krachten te bundelen en een studio op te richten die zich specialiseert in het creatief en duurzaam inrichten van werkplekken en kantoorruimtes. Hun doel is zoveel mogelijk werknemers, zzp’ers en eigenaren van bedrijven te voorzien van een inspirerende, creatieve werkplek en de inrichting van die werkplekken op een zo duurzaam mogelijke manier te realiseren. Ze vinden dat iedereen een fijne, rustige werkruimte met schone lucht zou moeten hebben. Eén waar je je goed voelt en ontspannen je werk kunt doen. Want zo’n werkplek verbetert de productiviteit en vermindert het ziekteverzuim!

 

Graphic Designer Desk
MADI_2019_01_11_046.jpg
MADI_2019_01_11_048.jpg

Na het afronden van de twee-jarige HBO-opleiding bij Artemis Styling Academie startte Merel in 2001 haar eigen bedrijf en carrière als zelfstandig interieurontwerper en -stylist. Sinds die tijd heeft zij interieurontwerpen gemaakt en advies gegeven aan honderden particulieren. Ook heeft zij een aantal grote en kleinere bedrijven voorzien van nieuwe werkplekken en lounge-, vergader- of presentatieruimtes. In 2015 was Merel verantwoordelijk voor de inrichting en styling van twee afleveringen van TV-makelaar Mission Impossible, samen met het team van HuisMakeOver, waar zij toen mee samenwerkte. Merel is zich blijven scholen op haar vakgebied, vooral op het gebied van kleur en verlichting, onder andere bij de Nederlandse Kleurenschool en het NIA. Zij houdt van reizen, 't strand en de zee en vindt het fantastisch om ruimtes op een duurzame manier mooier te mogen maken.  .

Carina Laan is sinds 2010 werkzaam als zelfstandig interieurontwerper en -stylist. Zij heeft in dat jaar met succes de opleiding Interieurontwerper afgesloten op het HMC in Amsterdam. Daarnaast heeft zij een module bouwkunde gevolgd op het Linnartz College in Amsterdam. De afgelopen jaren heeft Carina zich verder verdiept in verlichtingstechnieken en materialen- en productkennis opgedaan door trainingen te volgen en bedrijven te bezoeken. Carina richt veel woningen in die karakteristiek en authentiek zijn, zoals woonboerderijen.Het gebruik van natuurlijke materialen is hierbij belangrijk, waarbij de uitstraling en gebruiksgemak van deze tijd moet zijn.

Akoestiek heeft haar bijzondere aandacht, omdat haar overtuiging is, dat een goede akoestiek bijdraagt aan het welzijn en welbevinden van mensen. Naast het werk voor particulieren ontwerpt zij ook interieurs voor kleine ondernemingen, zoals kantoren, horeca en retail.

Merel en Carina houden hun vakkennis op peil door regelmatig (internationale) beurzen en bedrijven te bezoeken. Zo zijn ze altijd op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op interieurgebied. 

bottom of page